Vitsen med en paus

Jamen det kan tyckas självklart. Att ta semester från skrivandet leder till nyvunnen lust och inspiration när vi åter sätter fingrarna mot tangenterna.

Trots detta tar många av oss aldrig riktigt ledigt från skrivandet. Många av oss använder dessutom stora delar av vår semester till att just skriva. Och det kan ju tyckas vara ju toppen! För plötsligt har vi ju den där tiden över som vi saknar under resten av året. Och varför ska vi inte använda semestern till att göra sådant vi älskar att göra?

För att skrivandet faktiskt är en ganska krävande syssla som kräver vårt fulla fokus och all vår koncentration.

Och även om vi gillar att göra något kan det vara värdefullt låta hjärnan vila ordentligt emellanåt. Det kan också vara värdefullt att inte ständigt ställa krav på dig själv att prestera ständigt och jämt. Därför vill jag råda dig att då och då ta helt och hållet ledigt från skrivandet, även om det kan vara svårt att låta bli att skriva. I längden tror jag att det kommer att gynna dig.

Efter en ganska trög skrivvår bestämde jag mig för att ta ett långt skrivuppehåll i sommar. Då och då har det känts riktigt jobbigt och det har verkligen kliat i fingrarna av viljan att åter sätta tänderna i mitt manus. Men jag har lyckats avstå. Sagt åt mig själv att det blir bättre om jag väntar. Om jag låter hjärnan jobba i andra tankebanor ett tag.

Och nu närmar det sig! Under nästa vecka står det äntligen SKRIVANDE i min almanacka igen. Och jag känner mig faktiskt mer redo än någonsin! Det är till och med så att jag toklängtar tillbaka till tangenterna och mina karaktärer.

Så om du tycker att skrivandet går trögt. Om du har tappat lusten och om du inte har gjort som jag och tagit ledigt från skrivandet i sommar – fundera över att ta det lite lugnt med skrivandet under några veckor nu istället. Det kan komma att göra underverk för din skrivlust!

1 reaktion till “Vitsen med en paus”

Kommentera