Väldigt nära nu

Nu har jag hört rykten om att den här fina boken har kommit till förlaget! Äntligen! Det skickas utkast på pressreleaser fram och tillbaka och förhoppningsvis har jag den här hos mig tidigt under nästa vecka! Längtar väldigt mycket efter att hålla den i min hand. Men samtidigt känner jag åter ett styng av rädsla.

För tänk om ingen bryr sig. Tänk om ingen läser.

Jag har gjort en lista över media som eventuellt kan vara intresserade och av att skriva om mig och om boken. Och kanske blir boken omskriven och läst och gillad och ombloggad och omtalad.

Eller så blir den inte det.

Det känns lite som att köpa en trisslott, detta med att ge ut en bok. Har man riktig tur, alltså extrem sådan, kan någonting faktiskt hända. Plötsligt och oväntat. Men av erfarenhet vet jag ju nu att det oftast inte gör det. Alltså händer speciellt mycket saker.

Och mina förväntningar är ändå mer rimliga den här gången. Erfarenheten gör dem realistiska. Åtminstone i teorin. Jag inser exempelvis att allt annat kommer att flyta på som vanligt runt omkring mig, trots att min bok har kommit ut. Barnen ska till skolan, jag ska till jobbet, maten ska lagas, hundarna aktiveras och nya böcker ska skrivas. Och jag lovar att jag ska försöka hålla tillbaka mig lite, att verkligen göra ett seriöst försök att inte bli alltför självcentrerad och att inte, i jakt på recensioner och omdömen, googla mig själv alltför ofta de närmsta veckorna.

Kommentera