Nytt boksläpp – som ljudbok

Det är med en enorm stolthet och ett visst pirr i magen som jag står inför ännu ett boksläpp.  Den 15:e december kommer nämligen ”Välkommen till Himmelsta” ut som ljudbok! Det är skådespelerskan Charlotta Jonsson som läser in min bok och det är tydligen på riktigt den här gången också. Jag får nypa mig i armen ibland för att förstå, men jag vet att det kommer att hända eftersom jag har tjuvkikat på Storytel.

Men lite nervöst är det allt. För hur kommer det egentligen att låta? Jag har ju läst boken högt för mig själv många gånger, inte i sin helhet kanske, men jag kan ändå varje ord och nyans utan och innan efter allt redigerande. Men hur ska hon tolka boken?

Jag har under en längre tid varit en stor ljudbokskonsument. Jag har alltid en bok i örat när jag viker tvätt, är ute med hunden, åker till jobbet eller lagar mat. Det ger mig möjlighet att sluka fler böcker helt enkelt. Men det var aldrig någon självklarhet att det skulle bli en ljudbok av ”Välkommen till Himmelsta” eftersom mitt förlag, Celanders, ger inte ut ljudböcker. Jag blev ganska besviken när jag förstod det, men istället för att nöja mig svaret jag fick, kontaktade jag ljudboksförlaget StorySide, som till min stora glädje ville ge ut min bok.

Så nu har jag inte bara ett, utan två, förlag bakom mig, vilket stärker mig i min inte alltid så starka övertygelse om att boken jag skrivit faktiskt håller måttet. Och det där är viktigare än man kanske kan tro – vissheten om att det man har gjort duger.

 

Kommentera